Over Wesley Post

Wesley Post

Ik ben Wesley Post, ik ben 40 jaar oud en ik woon in Den Haag waar ik geboren en getogen ben. Ik woon daar alleen in een appartement. Mijn hobby's zijn vrij dansen, gitaar spelen en programmeren op de computer. Daarnaast heb ik een passie voor muziek en een voorliefde voor Amerikaanse auto's.

Wesley Post

De ontdekking

Het verhaal waarom ik als PrideCoach begonnen ben begint in 2010. Dat is het jaar geweest waarin ik in een vakantie tot de ontdekking kwam dat ik aseksueel ben. En die ontdekking voelde goed. Ik had een label gevonden wat bij mij paste, een label wat mij hielp om anderen met soortgelijke ervaringen te vinden, en ik had eindelijk gevonden waarom ik vond dat iedereen altijd maar zo raar en overdreven deed als het ging om het onderwerp van seksualiteit gaat. Uiteraard lag dat niet aan iedereen om mij heen, ik ervoer het simpelweg zo omdat ik daar zelf anders tegenaan keek zonder dat ik me daar bewust van was.

Het accepteren

Na die ontdekking volgde een heel proces. Daarbij heb ik veel gehad aan contact en ontmoetingen met anderen die hetzelfde ervaren. En dat proces begon met het accepteren van mijzelf. Rationeel lijkt dat heel makkelijk, en toch komt daar meer bij kijken dan je zou denken. Zo'n identiteit, want dat is het, heeft tijd nodig om "eigen" te worden, voordat je zonder problemen tegen jezelf kan zeggen: Dit ben ik. In eerste instantie was het mijn geheimpje, gewoon van mijzelf, want dit ging toch niemand aan? En je kan het ook niet aan me zien, dus het is ook makkelijk geheim te houden. Toch ging die nieuwe identiteit steeds meer ruimte in mijn leven in nemen. Ik ging naar (besloten) bijeenkomsten, begon ze zelf ook te organiseren, enz. En zo ontstond een soort van dubbelleven, met aan de ene kant een leven waar ik helemaal mezelf kon zijn, en aan de andere kant een leven zoals de mensen om mij heen me kende en waar ik niets over dat andere leven kon vertellen.

Uit de kast

Daarna volgde een proces van de kastdeur, waar ik nog veilig achter verstopt zat, steeds verder open zetten. Dat begon met enkele personen die ik vertrouwde, totdat ik eind 2014 voor het eerst voor de afdeling op m'n werk uit de kast kwam. Dit was voor mij een super spannend moment, de spanning ging bij mij letterlijk door het dak. Achteraf voelde het wel heel goed en kreeg ik gelukkig alleen maar positieve reacties. Maar ja, uit de kast komen is niet iets wat eenmalig is, dat blijf je doen in elke groep waar je nieuw bent en waar je denkt dat het relevant en veilig genoeg is.

Pride Events

Het was pas met de jaarwisseling 2016/2017 dat ik naar familie open kon zijn over mijn geaardheid. Ik was niet bang voor negatieve reacties, en toch was de drempel in mijn hoofd erg groot. Mogelijk omdat je, als het niet bevalt, geen "undo" hebt en ook niet even een andere familie kan uitzoeken. Mijn belangrijkst motivatie was dat ik mee wou doen met pride events, en ja, die trekken nog wel eens wat publiciteit, al is het van de locale media. Ik wou niet dat mijn familie op die manier achter mijn geaardheid zou komen, dus ik vond dat ik het ze zelf moest gaan vertellen.

Hulp

Hoewel ik het uiteraard zelf heb moeten doen, dat zal helaas altijd zo blijven, heb ik wel hulp gehad. Die hulp kwam in 2016 in de vorm van een training in NLP, ofwel Neuro Linguistisch Programmeren. Dat is een praktische vorm van psychologie die mij heel erg geholpen heeft het zelfvertrouwen te krijgen wat ik nodig had. Sterker nog, de methodiek sprak mij zo aan dan ik mezelf als doel gesteld had om daar mijn werk van te maken. In 2018 was het dan daadwerkelijk zo ver, en kreeg ik het advies om een doelgroep te kiezen om voor te werken.

De keuze voor de doelgroep heb ik dicht bij mij gezocht, en ik kwam al snel op LHBT'ers. Mijn doel als PrideCoach is: Het proces wat bij mij 6 jaar geduurd heeft voor anderen versnellen. 6 jaar is, achteraf gezien, veel te lang geweest en ik heb ook LHBT'ers gesproken waarbij dat nog veel langer duurde. Om dat te bereiken gebruik in de methodes die ik heb geleerd vanuit mijn NLP opleidingen, waar ik zelf inmiddels het niveau van trainer bereikt heb. Daarnaast gebruik ik inzichten uit het Oplossingsgericht werken, een methodiek die zich ook erg goed leent voor coaching.

Wil je meer informatie?

Wil je meer weten over mij persoonlijk en over de PrideCoach? Schrijf je dan hier in en ontvang meer informatie via e-mail.

Ik werk op basis van mijn 4-fase model, hier kan je daar meer over lezen. Wil je meer weten over de methodiek die ik in mijn coaching gebruik, kijk dan op de over NLP pagina.