Abonneer op deze blog

Datum: 23 september 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Bisexual Visibility Day 2019

Het is vandaag Bisexual Visibility Day, een dag die sinds 1999 gevierd wordt binnen de biseksuele community. Deze dag kan je ook tegen komen onder de namen Celebrate Bisexuality Day of Bisexual Pride Day.

Bisexual Pride vlag

Sommige zetten nog een + achter bisexual(ity), daarmee doelen ze op de Bi+ community waaronder naast biseksueel ook panseksueel, polyseksueel, omniseksueel, fluid en queer vallen.

De maand september is gekozen als referentie naar Freddie Mercury die biseksueel was. De exacte dag gekozen omdat die dat jaar in een weekend viel om op die manier een zo groot mogelijke opkomst te hebben.

De kleuren van de vlag staan voor:

  • Roze staat voor seksuele aantrekking tot het zelfde geslacht
  • Blauw staat voor seksuele aantrekking tot het andere geslacht
  • Het paarse deel, waar deze twee overlappen, staat voor seksuele aantrekking tot beide geslachten

Zichtbaarheid voor biseksualiteit is belangrijk omdat biseksuelen nog vaak te maken hebben met ontkenning, onbegrip en in extreme gevallen zelfs haat. Dit kan variëren van zeggen dat het een fase is, tot stereotype uitspraken als "Van twee walletjes eten". Daardoor is het voor biseksuelen soms nog lastig om uit de kast te komen.

Ik hoop van harte dat dagen als vandaag hier een positieve bijdrage aan leveren, en wens ieder een een fijne Bi Vilibility Day.

Links:

Tags: biseksualiteit zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags