Abonneer op deze blog

Datum: 02 augustus 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Nederland alleen op papier LHBT vriendelijk

Op papier hebben we een hoop goed voor elkaar: Gelijke rechten, het homohuwelijk. De praktijk blijkt echter anders, dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag onder 3000 LHBT'ers.

LGBTQ

Met de Canal Parade van de Amsterdam Pride in het vooruitzicht heeft EenVandaag onderzoek gedaan naar de acceptatie van LHBT'ers. Deze praktijk blijk -helaas- anders te zijn dan je op basis van de wetgeving zou verwachten.

Zo blijkt het hand in hand lopen nog steeds een probleem. Daar wordt nog steeds vreemd naar gekeken en vreemd op gereageerd. Een kus of zoen geven in het openbaar is voor veel omstanders ook nog een brug te ver waardoor veel LHBT'ers dat dan maar niet doen. Daarnaast zijn er veel LHBT'ers die op verschillende manieren hun gedrag aanpassen om negatieve reacties te voorkomen.

Helaas is dit wel iets wat ik ook in de praktijk herken. Alles moet kunnen zolang we het maar niet zien of merken, dat lijkt de achterliggende gedachte te zijn. Ook het COC herkent zich in de uitslag en heeft hier zelf een artikel over gepubliceerd.

Het artikel van EenVandaag over dit onderwerp kan je hier lezen, in de uitzending van EenVandaag op 2 augustus om 18:15 op NPO 1 zal dit ook behandeld worden. Ook bij de uitzending over de Canal Prade op 3 augustus om 12:40 op NPO 1 zal de uitslag van dit onderzoek besproken worden.

Tags: LHBT zichtbaarheid acceptatie

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags