Abonneer op deze blog

Datum: 26 juli 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

TV Tip: Pride Week

Vanaf morgen begint het grote Pride feest in Amsterdam weer, en op TV doen ze daar gezellig aan mee door de hele week Pride Week te noemen en veel LHBT gerelateerde films en programma's uit te zenden. In deze TV Tip dus niet één programma maar een hele verzameling.

Homopaar aan de wijn

Film: Pride

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1984. De Britse regering wil een groot aantal kolenmijnen sluiten en de mijnwerkers komen daarom in actie. Een aantal homo's pakt het op en gaan uit solidariteit geld ophalen voor de mijnwerkers. Deze combinatie levert frictie en misverstanden op, en bovenal een mooie film op waar uiteraard ook alle vooroordelen (van beide kanten) voorbij komen.

Deze film wordt uitgezonden op zaterdag 27 juli om 22:10 op NPO 3.

Documentaire: Ellie aan de verkeerde kant

Ellie Lust, oa. bekend van Roze in Blauw, gaat in deze documentaire in gesprek met slachtoffers én daders van geweld tegen LHBT'ers.

Deze documentaire wordt uitgezonden op maandag 29 juli om 21:10 op NPO 3.

Film: Gewoon vrienden

In deze film maken we kennis Joris en Yad die verliefd op elkaar worden, waarbij Joris moeite heeft los te komen van zijn ouderlijk huis. Beiden hebben ook nog iets recht te zetten bij hun moeder.

Deze film wordt uitgezonden op maandag 29 juli om 22:05 op NPO 3.

Documentaire: 3doc: Out

In deze documentaire komen jonge homo's, biseksuelen, lesbiennes en transgenders aan het woord die op internet hun coming-out hebben gehad.

Deze documentaire wordt uitgezonden op dinsdag 30 juli om 21:15 op NPO 3.

Serie: Anne+

In deze zesdelige serie krijgen we een inkijkje in het leven van de lesbische Anne. Als ze haar eerste vriendin Lily tegen komt blikt ze terug op alle relaties die ze gehad heeft.

De eerste aflevering van deze serie wordt uitgezonden op dinsdag 30 juli om 22:20 op NPO3.

Kerk met regenboogvlag

Film: Three generations

Deze film gaat over de New Yorkse tiener Ray die transgender is. Om de geslachtsveranderende operatie te ondergaan heeft hij toestemming nodig van zijn biologische ouders. Zijn vader heeft hem kort na zijn geboorte verlaten dus het vereist enig speurwerk om hem op te zoeken.

Deze film wordt uitgezonden op woensdag 31 juli om 20:30 op NPO 3.

Documentaire: 3doc: Ik ben er geen, ik ken er geen

Hoe is het om in de kerk &eactue;n in de kast te zitten? Wat kunnen christelijke hetero's doen om de kerk veilig voor iedereen te maken? Dat onderzoeken televisiemaker Marnix Kaak en homoseksuele domineeszoon Frans Blokhuis in deze documentaire.

Deze documentaire wordt uitgezonden op woensdag 31 juli om 22:00 op NPO 3.

Documentaire: Believer

De zanger van Imagine Dragons, Dan Reynolds, is lid van de Mormoonse kerk. Hij maakt zich zorgen over hoe de kerk mij homoseksualiteit om gaat.

Deze documentaire wordt uitgezonden op woensdag 31 juli om 22:50 op NPO 3.

Documentaire: De kast, de kerk & het koninkrijk

In deze documentaire komen drie generaties aan bod die hun ervaringen delen over homoseksualiteit en hun geloof.

Deze documentaire wordt uitgezonden op woensdag 31 juli om 23:35 op NPO 2.

Documentaire: 3doc: Pisnicht - The movie

Stel dat iemand je grappend een pisnicht noemt, kan je daar dan wat van zeggen? Dat is de vraag die centraal staat in deze documentaire. Dit geeft direct een mooi inkijkje in hoe tolerant Nederland is tov. homoseksualiteit.

Deze documentaire wordt uitgezonden op donderdag 1 augustus om 21:05 op NPO 3.

Film: Moonlight

In deze film volgen we Chiron in 3 verschillende fases van zijn leven. Hierdoor zien we hem worstelen met zijn geaardheid, het drugsgebruik van zijn moeder en zijn plek in de wereld in het algemeen.

Deze film wordt uitgezonden op donderdag 1 augustus om 22:05 op NPO 3.

Documentaire: OMG

In deze driedelige documentaire serie volgen we drie christelijke homoseksuele mannen. Hoe verenigen ze hun geloof en hun geaardheid?

Het eerste deel van deze documentaire wordt uitgezonden op vrijdag 2 augustus om 20:25 op NPO 3.

Reportage: Pride Amsterdam - Canal Parade

De Pride Week eindigt uiteraard met de bekende boten parade, en ook dit jaar wordt daar op TV verslag van gedaan. Dus als je niet naar Amsterdam toe gaat is het zeker een aanrader om zo wat van de sfeer mee te krijgen.

Deze reportage wordt uitgezonden op zaterdag 3 augustus om 12:40 op NPO 1. Om 22:00 is er op NPO 3 een compilatie van deze uitzending te zien.

Muziek: Het beste van ...

Bij een goede Pride hoort ook goede muziek, maar wat is nu goede Pride muziek? In dit programma worden de beste Pride-liedjes besproken, en uiteraard mogen klassiekers als YMCA en I Will Survive dan niet ontbreken.

Dit programma wordt uitgezonden op zaterdag 3 augustus om 22:00 op NPO 3.

Tags: tv-tip LHBT zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags