Abonneer op deze blog

Datum: 17 juni 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Flamingo homostel uit de kast

Soms kom je op een normale dag bijzonder nieuws tegen. Zo'n dag was vandaag. In een stukje van het nieuws op de radio pikte ik iets op over flamingo's en homoseksualiteit. Na wat zoeken bleek er een leuk verhaal achter te zitten wat ik graag met jullie deel.

Flamingo paar

Flamingo's en homoseksualiteit zijn volgens mij een combinatie die al langer goed samen gaat, mede vanwege de bekende roze kleur van de flamingo's die ook in de homo cultuur een bijzondere betekenis heeft.

Vandaag kwam er een verhaal naar buiten van de dierentuin in Denver, die hebben officieel bekend gemaakt dat ze een homoseksueel flamingo koppel hebben. Tot die conclusie kwamen ze niet zomaar. Al in 2014 merkten ze op dat de twee dieren elkaar leuk vonden en samen een paringsdans deden. Nu hebben ze ook samen een nestje en is het officieel. Daarnaast zijn ze nu ook officieel pleegouders. Als een ander stel zelf niet in staat is hun ei uit te broeden mag het homostel het overnemen. Ze hebben ook bijzondere namen gekregen: Lance Bass en Freddie Mercury. Deze bekendmaking afgelopen weekend valt ook samen met Pride Month en de Gay Pride in de stad.

Bij mensen is het outen van anderen, dus het vertellen over de geaardheid van iemand anders dan jijzelf, eigenlijk not-done. In dit geval kunnen de flamingo's het niet zelf, en daarom is het de dierentuin vergeven. Overigens zijn flamingo's niet de enige dieren waarbij homoseksualiteit voor komt. In de Engelstalige wikipedia is een lange lijst te vinden met zoogdieren die homoseksueel gedrag vertonen. Ondanks de lange lijst merkt ook wikipedia zelf op dat deze lijst waarschijnlijk nooit compleet zal zijn.

Wil je meer lezen? Dat kan:

Tags: homoseksualiteit zichtbaarheid uit-de-kast nieuws

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags