Abonneer op deze blog

Datum: 09 juni 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Verslag The Hague Pride 2019

Enige tijd terug blogde ik al dat de The Hague Pride eraan komt, met voor mij als hoogtepunt de Pride Walk. Gisteren was het zo ver, en het liep allemaal wat anders dan ik verwacht had ...

Het slechte nieuws

Regenboogvlag

In de nacht en ochtend voor de Pride Walk was het weer slecht. Harde wind, veel regen. Niet voor één gat te vangen en gewapend met een storm-paraplu ben ik van huis vertrokken naar het Homomonument. Vanaf 13:00 zouden we daar verzamelen en zouden er wat festiviteiten zijn. Ik was iets vroeger aanwezig, en was niet eens de enige. Wel was het rustig, en ik kreeg zelfs het gevoel dat het iets te rustig was.

Even later kwam er iemand van de organisatie om te vertellen dat de Pride Walk en de Royal Rainbow Parade afgelast zijn vanwege het weer, de politie had een negatief advies gegeven. Als alternatief waren we welkom in het COC Café. Daar aangekomen was het gezellig druk en kreeg ik een drankje aangeboden. Dat is een heel andere invulling dan de geplande wandeling, en ik vind het erg fijn dat deze moeite genomen is.

In de middag werd het weer steeds beter. Wat dat betreft kreeg ik het idee dat het misschien best door had kunnen gaan. Met zo'n grote groep mensen heb je natuurlijk een grote verantwoordelijkheid, en je moet vooraf een keuze maken. Met de situatie hoe die doen was kan ik het besluit wel begrijpen.

Toch lopen

Mede door het goede weer was er een groep van circa 100 mensen die besloot op eigen initiatief de route toch te gaan lopen. Ook waren er op veel plaatsen in het centrum regenboogvlaggen te zien, dus het was wel duidelijk dat er iets bijzonders was die dag.

Een van die wandelaars is Anita, door Omroep West is er nog een mooi artikel geschreven over haar verhaal toen ze in Suriname uit de kast kwam.

Later opnieuw proberen

De organisatie gaat hun best doen om het evenement later dit jaar nog door te laten gaan. Of dat gaat lukken zullen we later merken, ik hoop in ieder geval dat ze daar in slagen.

Tags: LHBT pride acceptatie zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags