Abonneer op deze blog

Datum: 15 mei 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

IDAHOBIT 2019

Vrijdag is het 17 mei en dat betekend IDAHOBIT: International Day Against Homophobia, Biphobia and Transfobia.

Respect Each Other

17 maart is niet zomaar gekozen. Het is de dag waarop in 1990 de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schrapte van de lijst van ziekten. IDAHOBIT bestaat sinds 2004, al hoewel de naam eerder "Gay Day", IDAHO en IDAHOT is geweest.

IDAHOBIT kent een belangrijk verschil ten opzichte van de verschillende pride events. Waar de pride events vooral gaan om jezelf laten zien en trots zijn op wie je bent, gaat IDAHOBIT meer in op de verschillende vormen van haat en fobie tegen LHBT'ers. Hoewel de naam alleen Homofobie, Bifobie en Transfobie benoemd, gaat het naar mijn mening om alle variatie die er binnen het LHBT spectrum is.

Vanuit de organisatie IDAHOT Nederland wordt er aangemoedigd zelf in actie te komen, en er worden enkele events georganiseerd zoals bijvoorbeeld het IDAHOT Minisymposium Justice and Protaction for All in Den Haag en IDAHOTIQZ: een verrassende variété show in Amsterdam. Het COC heeft op 19 mei de uitreiking van de Jos Brink Prijs, details daarover staat op de website van het COC.

Wil je meer weten? Dan kan je bij wikipedia in het Nederlands en het Engels terecht.

Tags: LHBT zichtbaarheid acceptatie

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags