Abonneer op deze blog

Datum: 24 april 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Homogenezing

Homogenezing ... je zou denken dat dat iets is van landen hier ver vandaan en dat we hier wel beter weten. Helaas is niets minder waar ...

Kerk met regenboogvlag

Dat bleek gisteren wel in een uitzending van "Ewoud & ...". Hierin werd onderzoek gedaan naar homogenezing, iets waarvoor men vooraf dacht naar verre landen te moeten reizen om de reportage te maken. Tot hun verbazing bleek dat helemaal niet nodig en zijn er ook in Nederland diverse plaatsen te vinden waar homogenezing aangeboden wordt. In de uitzending komt Lesbische vrouw aan het woord over wat de "behandeling" met haar gedaan heeft, en hoe dit tot ernstige psychische schade heeft geleid.

Homogenezing komt nog steeds vooral voor in religieuze kringen voor, waarbij er verschillende rituelen en procedures doorlopen moeten worden om het foute homoseksuele gedrag af te leren. Die procedures variëren van relatief onschuldig zoals bidden tot procedures waarbij sneetjes met een scheermes gemaakt worden. Daarbij is "relatief onschuldig" ook belangrijk, want hoewel de actie van het bidden zelf misschien onschuldig is, de boodschap die er vanuit gaat (er is iets niet goed met je) is uiteraard verre van onschuldig.

Het COC pleit al langer voor een verbod op homogenezing, iets waar ik als PrideCoach ook achter sta. Hoewel het nog niet 100% duidelijk is hoe seksuele geaardheden ontstaan is inmiddels wel duidelijk dat het iets is wat zich niet laat veranderen. De aangeboden procedures kunnen dan ook niet anders dan psychische en fysieke schade toebrengen.

Meer informatie kan je hier vinden:

Tags: homoseksualiteit nieuws

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags