Abonneer op deze blog

Datum: 10 april 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Veilig online

Enige tijd terug kreeg ik een tip in mijn mailbox over een artikel over online veiligheid voor LHBT'ers. Veiligheid is voor mij erg belangrijk, en helaas is die veiligheid online niet overal even normaal. In deze blog meer over dat onderwerp.

Online veiligheid

De digitale wereld kan heel comfortabel zijn en ook heel confronterend. Door het laagdrempelige karakter kan het je snel verleiden om wat meer over jezelf te vertellen. In het geval van LHBT'ers gaat het dan snel over gender identiteit of seksuele geaardheid. In veel gevallen is dit helpend. Er zijn denk ik veel mensen voor wie de online wereld heeft geholpen in hun ontdekkingsreis naar hun geaardheid of gender identiteit, onder andere door in contact te komen met anderen met soortgelijke ervaringen.

Helaas heeft die laagdrempeligheid ook een nadeel. Iemand die zich genoodzaakt voelt om ongenuanceerd een mening te verkondigen krijgt daar ook alle ruimte voor. Als gevolg daarvan zijn er ook plaatsen waar het minder veilig is, en het helaas niet altijd verstandig is om al te persoonlijke informatie te geven. Soms gaat het ook nog verder dan een ongenuanceerde mening, en ontaard het in lastigvallen of andere manieren van online getreiter.

Gelukkig zijn er ook dingen die je kan doen om het getreiter te stoppen. Wat dat precies is kan je lezen in dit bericht:
https://nl.vpnmentor.com/blog/de-meeste-lgbtq-worden-gecyberpest-hier-is-hoe-je-online-veilig-blijft

Het is een lang artikel, en naar mijn mening zeker de moeite waard om het eens in zijn geheel door te lezen.

Tags: LHBT achtergrond zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags