Abonneer op deze blog

Datum: 11 februari 2019
Door: Wesley Post

Wesley Post

Bescherming tegen homogenezing

D66 wil dat er een onderzoek komt naar behandelingen waarbij geclaimd wordt dat men homo's kan genezen. De aangeboden behandelingen kunnen zeer schadelijk zijn.

Het onderzoek

Kerk met regenboogvlag

Tot 2013 werd die behandeling zelfs nog vergoed door de zorgverzekeraars, mede door inzet van het COC is daar een einde aan gekomen. D66 roept nu op voor een onderzoek of deze behandelingen nu nog aangeboden worden. Indien dat zo is dan is men voor een verbod. Het COC is blij met het onderzoek.

De behandelingen

De behandelingen worden soms in religieuze kringen aangeboden. Ze bestaan uit "therapieën" waarbij er op de jongeren ingepraat wordt en de rituelen uitgevoerd worden om de duivel (die het homoseksuele gedrag zou veroorzaken) wordt uitgedreven. Volgens deskundigen zijn de behandelingen zeer schadelijk voor de patiënt, die daarna vaak kampen met psychische klachten.

Mijn mening

Uiteraard ben ik zelf ook van mening dat deze behandelingen moeten stoppen. Ik geloof er niet in dat zo'n fundamentele eigenschap van een mens door een behandeling veranderd kan worden. Zeker als zo'n behandeling dan ook nog schadelijk is, dan is er naar mijn mening maar úén optie mogelijk: Stoppen met die behandeling.
Hoewel er over het algemeen alleen gesproken wordt over homoseksualiteit denk ik dat het stoppen van dit soort behandelingen ook van belang is voor alle andere LHBT-varianten. Ik hoop van harte dat net zoals bij de nashville verklaring een goede discussie volgt die de positie van LHBT'ers in de kerk verbeterd.

Meer informatie

Meer informatie hierover kan je vinden op de volgende pagina's:

Tags: homoseksualiteit lesbisch acceptatie

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags