Abonneer op deze blog

Datum: 29 december 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Dag 2018, op naar 2019

Het einde van 2018 komt eraan. De laatste week van het jaar is altijd zo'n week vol lijstjes, een week van terugkijken en vooruitblikken. In deze blog doe ik gezellig aan die gewoonte mee.

Vuurwerk 2019

Terugblik

2018 was denk ik een mooi jaar als het gaat om LHBT. Voor mij persoonlijk was de Pride Walk in Den Haag een hoogtepunt. Daarnaast zijn er mooie nieuwe stappen gezet zoals het eerste paspoort waar X als geslacht in staat, en natuurlijk de coming out van Bert en Ernie.

Dat er creativiteit in de LHBT gemeenschap is werd dit jaar ook weer duidelijk. Zo vormde creatieve activisten in Rusland de regenboogvlag met voetbalshirtjes, en hadden we iets recenter de Sorry Johan actie.

Op naar 2019!

Wat gaat 2019 ons brengen? Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Ik hoop wel dat de positieve trend van aandacht voor LHBT op de TV doorzet. Er is steeds meer aandacht voor en dat zorgt volgens mij voor meer bekendheid en daarmee voor meer acceptatie.

Daarnaast hoop ik dat we meer gebruik gaan maken van humor. Soms lijkt het wel alsof iedere grap waar het woord "homo" in voor komt door het COC veroordeeld wordt, en dat terwijl humor juist ook zo'n mooie tool kan zijn om dingen bespreekbaar te maken. Als ergens grappen over gemaakt kunnen worden is dat naar mijn mening een teken van acceptatie.

Ik wens iedereen een fijn, liefdevol en succesvol 2019, maar er een mooi jaar van.

Tags: LHBT

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags