Abonneer op deze blog

Datum: 29 november 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Sorry Johan ...

Vandaag zeggen er heel veel LHBT'ers "Sorry Johan ....", en dat doen ze niet omdat ze Johan iets aangedaan hebben ...

Voetbal

Ze doen dat naar aanleiding van Johan Derksen in, die maakte op TV een opmerking over het uit de kast komen van LHBT'ers in de voetbalwereld. Hij maakte die opmerking naar aanleiding van een petitie waarin gevraagd wordt de voetbalwereld homo-vriendelijker te maken.
De opmerkingen van Johan kwamen er op neer dat er niet zo moeilijk gedaan moet worden over het uit de kast komen, en dat als je karakter hebt dat je dat gewoon kan doen.

Dat het toch niet zo makkelijk is als Johan lijkt te denken wordt nu door vele LHBT'ers duidelijk gemaakt via "Sorry Johan ...." met daarbij persoonlijke verhalen over problemen rondom LHBT zijn en uit de kast komen.

Nu heb ik ook wat te bekennen. Voordat ik zelf ook maar het idee had dat ik binnen de LHBT community thuis hoorde dacht ik ook: Hoe moeilijk kan het zijn? Dat besef is pas gekomen toen ik zelf in die situatie kwam. Johan heeft zelf die ervaring niet, en lijkt daardoor een foutieve inschatting te maken over hoe het is om uit de kast te komen. Ik hoop dat de verhalen die nu gedeeld worden daarbij voor meer begrip zorgen.

Wil je meer lezen?

Tags: LHBT zichtbaarheid acceptatie uit-de-kast

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags