Abonneer op deze blog

Datum: 13 november 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Draagmoederschap voor homoparen

Homoparen met een kinderwens hebben er vanaf volgend jaar een nieuwe optie bij: IVF. Twee klinieken in Nederland gaan dit aanbieden. Tot nu toe kon dit alleen in het buitenland.

Homopaar aan de wijn

Het TV programma "De Monitor" deed hier onderzoek naar en kwam tijdens dit onderzoek op deze resultaten uit. Er zijn straks twee mogelijkheden: Eentje waarbij de draagmoeder zelf de eiceldonor is, en een variant waarbij dat niet noodzakelijk is. Dat maakt het mogelijk om de eiceldonor te zoeken in de familie van &eqcute;én van de partners zodat er daadwerkelijk een genetische band bestaat tussen het kind en beide ouders.

Momenteel zit de Nederlandse wetgeving nog wel in de weg, daardoor zit er voor sommige stellen niets anders op dan hulp in het buitenland te zoeken. Dat dit aangepast gaat worden is goed nieuws voor homoparen met een kinderwens.

Het vinden van een draagmoeder kan nog wel een uitdaging zijn. Een oproep doen om iemand te vinden is momenteel niet mogelijk, dus de draagmoeder moet uit de kring van bekenden komen.

Dit is een grote stap, daardoor was er veel aandacht voor dit nieuws:

Tags: homoseksualiteit nieuws

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags