Abonneer op deze blog

Datum: 18 september 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Bert en Ernie uit de kast

Het is misschien wel het bekendste stel, en er waren zo af en toe al geruchten. Zijn Bert en Ernie uit Sesamstraat homo of niet? Deze week kwam definitief het verlossende antwoord van de auteur.

Bert en Ernie zijn overduidelijk twee mannen, daar is nooit twijfel over geweest. In Sesamstraat zijn ze veelvuldig samen te zien, en wonen ze samen. Of ze daadwerkelijk homo zijn is lang een punt van discussie geweest. Is dat überhaupt relevant in een kinderserie? En als ze het zijn, kan dat kan dat eigenlijk wel voor de doelgroep van Sesamstraat? In 1993 brachten Amerikaanse producenten naar buiten dat ze geen homo zijn.

Deze week is iedere vorm van twijfel weggenomen. Marc Salzman, scenarioschrijver, heeft aangegeven dat hij ze daadwerkelijk als een stel heeft bedoeld. Daarmee zijn ze volgens mij direct het bekendste homo stel ter wereld.

De reacties op dit nieuws zijn vanuit LHBT organisaties positief. Het laat jonge kinderen al vroeg zien dat twee mannen samen gelukkig kunnen zijn, en dat het heel normaal is. Minder positief zijn de makers van Sesamstraat zelf, die nog steeds zeggen dat ze goede vrienden zijn en geen seksuele geaardheid hebben.

Wil je hier meer over lezen?

Tags: homoseksualiteit nieuws uit-de-kast

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags