Abonneer op deze blog

Datum: 10 juli 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Creatieve activisten vormen regenboogvlag

Rusland is momenteel geen veilige plek voor LHBT'ers. Het laten zien van symbolen, waaronder de regenboogvlag, worden gezien als propaganda en zijn daarom verboden. Dit toch doen kan leiden tot aanhouding. Enkele activisten hadden hiervoor een creatieve oplossing bedacht ...

Regenboog vlag

Met alle ogen gericht op het WK voetbal hebben ze een oplossing in die stijl bedacht. Door het combineren van een Spaanse, Nederlandse, Braziliaanse, Mexicaanse, Argentijnse en Colombiaanse supporters, met ieder een T-Shirt van de club uit hun land ontstond ook de bekende 6 kleurige regenboogvlag.

Deze actie werd georganiseerd Federaçion Estatal de Lesbianas, Gais, Trans yi Bisexuales, een koepelorganisatie van Spaanstalige LHBT verenigingen. Een van de deelnemers, Eric Houter, is een Nederlander en loopt dan ook met het oranje T-Shirt. Bijzonder is dat hij zelf geen LHBT'er is, en juist wil laten zien dat hij als hetero ook mee kan helpen in de strijd voor gelijke rechten.

Ik vind het een leuke, ludieke manier manier om aandacht te vragen voor de problematiek in Rusland. Buiten de serieuze kant van deze zaak laat het ook zien dat beperkingen vaak leiden tot meer creativiteit.

Deze actie, "The Hidden Flag" genaamd, heeft ook een eigen website en ook de NOS heeft dit nieuws opgepikt.

Tags: LHBT nieuws zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags