Abonneer op deze blog

Datum: 20 juni 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Heterostellen krijgen voorrang bij adoptie in Frankrijk

Vandaar verscheen er nieuws over adoptiebureau's in Frankrijk die voorrang geven aan heterostellen, en "afwijkende" kinderen eerder aan "afwijkende" ouders toewijst.

Sinds 2013 mogen homostellen ook in Frankrijk kinderen adopteren. Wettelijk gezien zitten hier geen andere voorwaarden aan dan voor ieder ander stel. De ophef komt nu ook niet zozeer om de vraag éf de adoptie kan plaatsvinden, maar de manier waarop.

Zo worden bijvoorbeeld "afwijkende" kinderen, met bijvoorbeeld een handicap of psychische aandoening, eerder aan homostellen toegewezen omdat deze "ook afwijkend zijn". Dat er gezocht wordt naar overeenkomsten tussen ouders en adoptiekinderen om het proces zo succesvol mogelijk te laten verlopen is uiteraard prima, maar dit slaat natuurlijk nergens op. Ook werd naar buiten gebracht dat heterostellen voorrang krijgen boven een homostel./

Wat deze situatie naar mijn mening laat zien is dat wettelijke gelijkheid nog niet gelijk staat aan acceptatie. Helaas zijn er nog mensen die hun redenen hebben om LHBT'ers anders te behandelen. Voor een deel is dat ook een mening die je kan respecteren zonder het er mee eens te zijn. Het veranderd echter als er sprake is van een machtspositie, zoals in dit geval bij het wel of niet toewijzen van adoptiekinderen. Dit soort keuzes zouden los moeten staan van de persoonlijke levensovertuiging van de persoon die dit werk uit voert.

De NOS heeft hierover ook een artikel gepubliceerd: https://nos.nl/artikel/2237419-woede-in-frankrijk-adoptiebureau-discrimineert-homostellen.html

Tags: homoseksualiteit lesbisch nieuws

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags