Abonneer op deze blog

Datum: 31 maart 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

International Transgender Day of Visibility

Het is vandaag Internationaal Transgender Day of Visibility, een dag om te meer zichtbaarheid te krijgen voor de transgenders onder ons.

Transgender Pride vlag

Transgenders omschrijven hun situatie vaak alsof ze in het verkeerde lichaam zichten. Ze voelen zich man of vrouw, en dat komt niet overheen met hun geslacht. Een deel hiervan gaat daadwerkelijk in transitie om middels medische behandelingen te veranderen naar het geslacht wat overeen komt met hoe ze het zelf ervaren.

Vooral transgenders die in transitie gaan en waarbij dus ook een tijd zichtbaar is dát ze in transitie zijn krijgen vaak te maken met negatieve reacties, soms van wildvreemden op straat. Mede daarom is het goed dat er dit soort dagen zijn om dit onder de aandacht te brengen.

De hier afgebeelde vlag is de vlag die door transgenders gebruikt wordt. De blauwe strepen staan voor de kleur blauw die ook gebruikt wordt bij pasgeboren jongens, en de roze strepen staan voor de roze kleur die gebruikt wordt voor pasgeboren meisjes. De witte streep in het midden staat voor intersekse conditie, mensen in transitie of met een neutrale of niet gedefinieerde gender identiteit.

Wil je meer weten?
Wikipedia over ITDoV: Nederlands, Engels
Wikipedia over transseksualiteit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Transseksualiteit
Transgender netwerk: http://www.transgendernetwerk.nl/

Tags: transgender zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags