Abonneer op deze blog

Datum: 24 maart 2018
Door: Wesley Post

Wesley Post

Happy Pansexual & Panromanic awareness day!

Vandaag staat in het teken van zichtbaarheid voor de panseksuelen en panromantici onder ons. Een mooie dag om hier aandacht aan te geven.

Panseksueel Pride vlag Wikipedia definieert het als: "Panseksualiteit of omniseksualiteit is de seksuele, romantische, of emotionele aantrekking of het verlangen naar personen van alle genderidentiteiten en biologische geslachten.". Iemand die panseksueel is kijkt over het algemeen meer naar de persoon zelf dan het geslacht of de gender identiteit van die persoon.

Hiermee is er een grote overlap tussen panseksualiteit en biseksualiteit, met als voornaamste verschil dat biseksualiteit vaak aangeduid wordt naar mannen en vrouwen. Afhankelijk van wie je het vraagt zou biseksualiteit zelfs het zelfde kunnen betekenen.

De vlag die je hier ziet wordt door panseksuelen als pride vlag gebruikt. Het blauwe deel staat voor wie zich identificeert als man (ongeacht het biologische geslacht), het roze deel voor wie zich identificeert als vrouw (ongeacht het biologische geslacht), en het gele deel daar tussenin staat voor wie zich als non-binary identificeert.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Panseksualiteit

Tags: panseksualiteit zichtbaarheid

Reageer

Bekijk recente blogposts - Bekijk alle blogposts - Bekijk alle tags